- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"ק 42380-03-13
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
42380-03-13
21.7.2013 |
|
בפני : רחל חוזה סגנית נשיא (בדימ' |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גומאנא כראם |
: עיריית חיפה |
| פסק-דין | |
מן הנתונים שבאו בפני ביהמ"ש, עולה כי בתאריך 11.11.12, בשד' הציונות שבחיפה, נפל עץ על רכבה של התובעת, שחנה במקום חניה מוסדר, וגרם לנזקים ברכב.
כן אין חולק כי האירוע התרחש ביום חורף גשום.
לטענת התובעת, החלק שנפל על הרכב היה ענף גדול של העץ ואילו לגירסת הנתבעת, נעקר העץ משורשיו ונפל, כולו, על הרכב.
נציג הנתבעת, מר בדרייה, אישר בעדותו בביהמ"ש כי העץ היה נטוע בשטח ציבורי, שבאחריות הנתבעת.
עם זאת, נטען בכתב ההגנה ואף בדברי עדותו של מר בדרייה, הוא הממונה מטעם הנתבעת על העצים, כי הנתבעת אינה אחראית לנזקים שנגרמו לרכב התובעת, הואיל ולא התרשלה בדרך כלשהי בטיפולה בעץ.
התובעת העידה כי העץ, שהיה גדול ועבות במיוחד, לא נגזם כלל במשך זמן רב וכי רק כחודש לאחר האירוע גזמה הנתבעת את העצים שבאותה שדרה, בה היה נטוע העץ שבענייננו.
נציג הנתבעת, מר בדרייה, אישר כי אכן העצים שבאותה שדרה נגזמו רק כשנה לפני האירוע, אך לא ידע לנקוט בתאריך מדוייק שבו נגזמו העצים לאחרונה, לפני התאונה.
מר בדרייה לא ידע אף לומר מתי, עובר לתאונה, טופלו העצים שבאותה שדרה, ומה היה סוג הטיפול.
בעדותו אישר מר בדרייה כי יש לטפל בעצים, מה עוד שעץ זה הינו, כדבריו, מיוחד והצמיחה שלו הינה "אדירה" (עמ' 1 ש' 21 לפרוט').
כן הסביר את דרך הטיפול המקובלת והנדרשת, בהעידו כי: "מטפלים בעץ הזה מידי פעם. עוברים על שדרת העצים בשד' הציונות, היכן שנמצאת החנות של התובעת ושם קרה המקרה. כלומר, בודקים האם יש נטייה של הענפים לכיוון הכביש, אם יש ענף נמוך והרכבים נפגעים ממנו וגם אם העץ מסוכן, עושים לו טיפול ולא כורתים. עושים לו הורדת משקל. לפני שנה טיפלנו בשדרה כולה, כולל העץ. נכון לעכשיו אין לי פירוט על הטיפול של השדרה" (עמ' 1 ש' 22-26 לפרוט').
כן העיד עוד כי: "מורידים את המשקל, הענפים עם נטייה נגזמים, פותחים חלונות אוויר בתוך העץ, בנוסף לזה בודקים אם הגזע עצמו יש בו פגיעה, מזיק או ריקבון או מחלה. הזן הזה של העצים לא סובל מריקבון או מחלה. יש לו צמיחה גבוהה" (עמ' 3 ש' 9-12 לפרוט').
בתשובה לשאלות ביהמ"ש, העיד מר בדרייה כי יש לעשות טיפול שכזה אחת לשנה, לפני תחילתו של כל חורף, אולם, בענייננו, לא נעשה דבר לפני תחילתו של חורף 2012 (עמ' 3 ש' 14-18 לפרוט').
כאמור, העד לא המציא כל תיעוד בדבר מועד הטיפול והבדיקה האחרונים של העץ והעיד כי, למיטב זכרונו, הטיפול הקודם לחורף 2012 נעשה באביב שלפני אותו חורף.
מר בדרייה העיד לעניין הביקורת הנדרשת, כי: "אחרי שאנו עושים את הגיזומים, אם רואים שיש עוד ענפים עם סכנה ונטייה, אנו מטפלים בזה. כשמתחילים בסידור העבודה, את השדרה הזאת טיפלנו בה, אחרי כמה זמן אם רואים שיש עוד ענף שהוא עם נטייה, אז שוב מטפלים. אני לא יכול לנקוט בתאריך מסויים שבו בדקנו" (עמ' 3 ש' 20-23 לפרוט').
בפקודת העיריות ובחוקי העזר של הנתבעת, נקבעה חובתה של הנתבעת לדאוג לתקינותו ותיקונו של הרחוב וכן למנוע יצירת מכשולים ולעשות להסרתם, תוך נקיטת אמצעי זהירות נאותים.
הנני קובעת כי, בענייננו, הוכחה התנהלותה הרשלנית וחסרת הזהירות של הנתבעת בכל המתייחס לטיפולה בעץ.
הנתבעת היתה מודעת לכך כי אופן צמיחתו העבותה במיוחד של עץ זה, יוצרת סיכון מיוחד, אשר מחייבה בנקיטת צעדים המבטחים שלא יגרום לכל נזק.
אולם, לא רק שהנתבעת לא נקטה בפעולות מיוחדות לעניין זה, אלא אף הוכח כי לא עשתה גם את הפעולות השגרתיות שהינה נדרשת להם בטיפולה בעצים שבאחריותה ולא טיפלה כלל לפני בוא החורף בעצים שבאותה שדרה ואף לא בדקה כלל את מצבם וזאת במשך תקופה ארוכה לפני קרות האירוע.
הנני קובעת כי עובדות המקרה שבענייננו אינן תואמות באופן זהה את אלה שאליהם מתייחס פסק הדין שניתן על ידי כב' סגנית הנשיא, השופטת ש. וסרקרוג, בע.א. 15084-02-11, ואשר עותק הימנו הוגש וסומן נק/1, ולא ניתן להחיל את קביעותיו של פסק הדין שם על העובדות שבענייננו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
